mindre kolhydrater

Gudomlig chokladkaka

Kategori: EFTERRÄTTER

Vid mycket speciella tillfällen har vi unnat oss en helt gudomlig chokladkaka. Om man sätter in den i frysen när den är färdig blir den precis som tryffel. En liten bit räcker. Lyx som vi tänkte unna oss på valborgsmässoafton.

200g Smör
200g 70% choklad
4 Ägg
1 dl Sukrin eller liknande
1 tsk Vaniljpulver

Smält smör och choklad. Vispa ägg och Sukrin och vanilj luftigt. Blanda chokladsmeten i äggsmeten.
Häll i en springform och grädda i 200 gr i 10-14 min. Låt svalna och stoppa in den i kylen en stund. (Om det är bråttom kan man sätta den i frysen och sen ta fram den en stund innan servering) Vi tycker den är absolut godast när den har fått kallna och stelna till.
Servera med grädde och bär.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: